CRISTIANE MESTA MÅLSKYTTEN I OS

6 april 2017

Cristiane är en brasiliansk damfotbollsspelare som spelat i klubbar som Santos, Linköping och PSG under sin karriär. Hon är anfallare, vänsterfotad och spelar med nummer 11 i brasilianska landslaget. Särskilt framgångsrik har Cristiane varit i OS sammanhang med landslaget. Under OS Kina 2008 spelade hon en avgörande roll med sina fem mål när Brasilien tog silver. I 5-1 segern mot Sverige, i OS 2016 i Brasilien , blev Cristiane med sitt 14:e mål, den främsta målskytten, både bland män och kvinnor i OS-turneringens historia.

Läs mer


EDMUNDO ”O ANIMAL” MÄSTERLIG DRIBBLER!

6 april 2017

Edmundo är en före detta brasiliansk fotbollsspelare som spelade anfallare. Han fick smeknamnet ”O Animal”, som betyder ”Djuret”, av en sportkommentator under sin tid i Palmeiras där han vann flera titlar. Edmundo var en mästerlig dribbler och målgörare men väldigt temperamentsfull på planen vilket gjorde att han ofta hamnade i bråk med motståndare, medspelare och tränare. Där av namnet ”O Animal”. Kanske var det därför han bytte klubb hela 19 gånger under sin karriär. Med klubben Vasco da Gama var det annorlunda. Det var Edmundos första klubb som proffs. Hit återvände han sex gånger efter att ha spelat i andra klubbar och här avslutade han sin karriär 41 år gammal. Vasco da Gama var den klubben som hade mest förståelse för Edmundos heta temperament. I Vasco var han älskad oavsett. I Vasco är Edmundo en legendar och höjdpunkten var när han vann skytteligan och förde Vasco da Gama till att bli brasilianska mästare 1997.

Läs mer


PÉ-DE-ANJO ÄNGLAFOTEN

16 mars 2017

Marcelinho Carioca, Corinthians mest framgångsrika spelare genom tiderna! En offensiv mittfältare med underbar teknik och speluppfattning. Hans smeknamn var Pé-de-Anjo, Änglafoten på grund av sin otroliga förmåga att skjuta frisparkar. Hans favorit tillslag på frisparkar var Trés dedos - Tre tår skottet som det kallas i Brasilien. Under sin karriär mellan åren 1988-2010 gjorde Marcelinho totalt 513 mål varav hela 75 mål var på frispark. Tre-tår tillslaget är få spelare bemästrar men om du lär dig det kommer du kunna göra många frisparksmål. Se och njut när Pé-de-Anjo lär ut sin frisparksteknik.

Läs mer