» SÅ FUNKAR DET SÅ FUNKAR DET – TD Samba

SKAPA GLÄDJE OCH LUST PÅ FOTBOLLSPLANEN

TD Samba är ett komplett digitalt träningskoncept för er förening eller ert lag, men kan lika väl komplettera och ge en extra krydda till er vanliga verksamhet. Föreställ dig att arbeta med TD Sambas omvända ledarskap. Du väljer ut och sparar ner inspirerande filmer på lagets TD Samba sida som visar på vad ni skall träna på kommande träning. Spelarna tittar på filmerna, tränar extra hemma och kommer motiverade och förberedda till träningen. Detta kommer underlätta din tränarroll. Det kommer också ge ett större fokus på själva utförandet och spelet vilket leder till bättre utveckling och mer framgång.

VILA PÅ EN TRYGG GRUND

O jogo bonito, det vackra spelet, handlar om att utveckla spelaren, laget och människan. Om att känna glädje och lust varje gång ni går ut på fotbollsplanen. Det är en röd tråd i allt vi gör. TD Sambas koncept bygger på modern idrottspsykologi och spelarutvecklingsteori och har utveklat det tillsammans med brasilianska elitspelare, tränare och socionomer.

MASSOR AV ÖVNINGAR

Du får ett gediget material av videofilmer med övningar och tekniska moment med vägledning för hur du ska sätta ihop det till kompletta träningar. Filmerna kompletteras med bilder och skriftliga instruktioner som du enkelt kan läsa i mobilen. Du får även förslag på åldersanpassning, variationer och kompletterande övningar.  Sambaträningens tydliga struktur ger rutiner som gör det naturligt att fokusera på spelet och utförandet.

 

 

INSPIRATION ÄR SÅ VIKTIGT

Inspirationen kommer från Brasilien och därför får dom flesta av övningarna behålla sina portugisiska namn. Man behöver såklart inte kunna ett ord portugisiska för att använda TD Samba, men spelarna tycker om det och den som vill får chansen att lära sig. Ge spelarna frihet att skapa och en trygghet att pröva och göra fel. Då kommer utvecklingen att bli bättre och som en konsekvens kommer ni att vinna fler matcher utan att behöva fokusera på resultatet.

ARBETA MED FÖREBILDER

TD Samba arbetar med att skapa förebilder. Genom att varje moment på planen har en stjärna som förebild skapas en tydlig målbild för hur en fint eller passning ska utföras. Men TD Samba uppmuntrar alla att även själva bli förebilder. Det kan vara i sin roll som ledare, som kompis eller genom att öva till man blir en mästare på sin egen grej.

BÄTTRE BLICK FÖR SPELET

När spelarna lär sig dom tekniska momenten blir det enkelt att variera övningarna. Det blir lättare att beskriva situationer ute på planen eller att hänvisa till stora prestationer ni sett på TV: "Såg ni hur han öppnade upp med Neymarfinten?" eller "Vilka luckor ni skapade med Barçakombinationen!" När olika moment får tydliga namn kommer ni märka att ni ser dom allt oftare och lägga märke till hur dom kan varieras eller användas för att lösa olika typer av situationer på fotbollsplanen.